Új csoport indítása Csoportok keresése

BEJELENTKEZÉS

×

Polgárok, akik egy jobb demokráciát szeretnének megvalósítani

Az Airesis két projekt fúziójából jött létre: az egyik az Agora grave 2.0, a másik pedig a DemocracyOnline volt, amelyek a Tecnologie Democratiche keretében egyesültek. A szövetség egyik elsődleges célja egy innovatív, nyílt forráskódú e-demokrácia szoftver fejlesztése.

A csapat, amely kizárólag önkéntesekből áll azon dolgozik, hogy polgárainak és az egyes csoportoknak egy olyan szoftverplatformot biztosítson, amely lehetővé teszi társadalmunk legtöbb problémájának kezelését javaslatok kidolgozása és megvitatása, valamint az azokkal kapcsolatos szavazás révén átlátható, demokratikus, konstruktív és részvételi módon, lehetővé téve a kollektív tudás felhalmozását.

Ha egyetért céljainkkal, csatlakozzon hozzánk. Ehhez vegye fel a kapcsolatot önkénteseinkkel.

Kérjük, tekintse át az Airesis előzményeit. Megtudhatja, hogy hogyan született a projekt, és mik a jövőbeli céljaink.

Fejlesztési terület

Rodi alessandro
Alessandro su Google+

Alessandro Rodi

Vezető fejlesztő és webmester

33 éves vagyok, és Zürichben élek, ahol Java és Ruby On Rails fejlesztőként dolgozom. Sok éve szenvedélyes programozó vagyok, és 2009-ben fejeztem be tanulmányaimat és szereztem számítógép-tudományi diplomát Bolognaban. Szenvedélyt érzek a politika és a digitális technológia iránt, 2011 júliusában közel kerültem a Ruby On Rails-hez és elkezdtem megalapozni az Airesis forráskódját, egy ambíciózus tervet szem előtt tartva: programot írni a részvételi demokráciához. Lenyűgözött, hogy a politika hogyan változott az elmúlt években, és a tény, hogy hamarosan ezzel a világhálón kell foglalkozni, ráébresztett, hogy egy ilyen eszköz soha nem állt még a polgárok rendelkezésére, és most íme... itt vagyok! A projekt keretében a fejlesztési tevékenységek összehangolásán dolgozom, és én felügyelem magát a programozást; Támogatást nyújtok más programozóknak, és felügyelem a program forráskódjának minőségét. Továbbá segítek a fejlesztési logikában és a befejezéséhez szükséges időkeretek és határidők meghatározásában.

Tilatti marino
Aggiungimi a Skype

Marino Tilatti

A fejlesztő és a koordinátor

Alapképzéseim során, fedeztem fel sok remek lehetőséget, melyeket az Internet kínál az emberiség számára. Most szereztem közgazdasági és üzleti diplomát, és úgy döntöttem, hogy a szenvedélyeimnek szentelem magam, és pár év alatt életet adtam több nagy, állatokkal és luxus ingatlanokkal foglalkozó portálnak, valamint néhány alkalmazás szolgáltatónak is. Az álmom, azonban mindig is egy döntéshozó segédeszköz megvalósítása volt a közvetlen demokráciához, ezért, amint hallottam erről a projektről, rögvest rávetettem magam egyéb kötelezettségvállalásaim, és két csodálatos gyermekem mellett. Ügyelek a vizuális és használhatósági szempontokra, kereshetőségi és kommunikációs dolgokra, továbbá a tisztán technikai programozói támogatásra.

Elemzési terület

Giulietti nicola
Aggiungimi a Skype
cell +39.3802931955

Nicola Giulietti

Elemző és koordinátor

35 éves vagyok, és azóta 21ként veszek részt az önkéntes szektorban, ahol összehangolok számos tevékenységet. Környezetvédelmi és energetikai mérnöknek tanultam. A főiskolás éveim alatt részt vettem néhány technológiai-innovációs projektben, és dolgoztam a fenntarthatóság és a részvételi demokrácia területén is. Az Agora 2.0 - Airesis projekteken belül a programozáson kívül mindennel foglalkoztam: alkalmazási logika tanulmányozásán, koordináción és grafikán. Ez nem könnyű körülvéve számítógép-tudományos szakemberekkel és diplomásokkal, de helyt fogok állni, amíg az Airesis megengedi az embereknek a hatékony és demokratikus önszerveződését annak érdekében, hogy kiutat mutasson ebből az örült világból.

Baiotto marco

Marco Baiotto

Elemző

Két nagy gyártó cégeket magába foglaló, autóipari szektorban működő, nemzetközi holding Informatikai vezetői szerepét tölti be. Mindig is a számítógép-tudomány és a humánum között mozgott, Ő egy újságíró és irodalomkritikus. Kurátora a www.lordglenn.com weboldalnak (ahogy bíróként részt vesz az azonos nevű, az állatokért irodalmi versenyen), publikált több kultúrális és humán weboldalon és magazinban (beleértve www.literary.it), valamint antológiákban is. A "Iperrelazionismo sensibile" alkotója, mely egy filozófiai konstrukció a döntéshozatalban, a szerzője a "Wide Democracy, beyond politics" című esszének, 3 éves tanulmányt szentelt annak, hogy létrehozzon egy hitelesített szoftvert e-demokráciához és online tanácskozási ügyekhez (prototípus maradt). Véletlenül került az Airesis projekthez, és már elfogadta a fő koncepcióját és filozófiáját. Úgy döntött, hogy a kutatásai gyümölcsét, és a szabad idejét a projektnek adományozza, és részt vesz a fejlesztői csoportban. A közreműködése a funkcionális logika és tesztelés elemzésére összpontosul, ugyan akkor nem foglalkozik a csoporton belüli, hosszú távú evolúciós döntések etikai kritikai és filozófiai vonatkozásaival.

Grafikus terület

Kabora marcello

Marcello Kabora

Grafikus

Egy jó képességű és dinamikus srác vagyok, olyan állást keresek, ahol tudnám kamatoztatni az elmúlt néhány évnyi munka során felhalmozott tudásomat, különösen a weboldalak, alkalmazások, logók, katalógusok és szórólapok szerkesztésénél. Sok grafikus szoftvert, és programozási nyelvet használok, és mindig próbáltam naprakész maradni az új fejlesztésekkel kapcsolatban. Szeretek csapatban dolgozni, és önállóan is, ha a helyzet úgy kívánja. Sok figyelmet fordítok a részletekre, és tudom, hogyan kell megoldani egyedi kutatási problémákat. Jól kezelem a stresszt és jó kommunikációs képességekkel rendelkezem. Az elmúlt két évben két projekten dolgoztam távolról. kialakítottam egy jó kommunikációs légkört, és mindig elértem a kitűzött célokat jó hatékonysággal és időzítéssel. Önéletrajzom, és a legutóbbi munkáim megtekintéséhez szeretném meghívni Önt a honlapomra - www.marcellokabora.com.

Nemzetközi terület

Tolja jacopo

Jacopo Tolja

Toborzásért felelős és a fordítók irányítója

50 éves vagyok, kiábrándult, de találtam az Airesis-ben egy okot visszakerülni a játékba, és remélem, hogy egy jobb társadalomat biztosít majd számomra, de különösen a gyerekeim számára, na és természetesen az Ön számára is, aki itt olvassa ezt a mondatot. Én sokmindent megéltem már életem során, utazások, kalandok, megpróbáltam kihasználni a lehetőségeket és átadni a tapasztalataim, mint a világ egy polgára, hogy biztosítsam a világ minden sarkán élő embereknek a lehetőséget, hogy használhassák az Airesis-t. Segítem koordinálni az " Airesis többnyelvűsítési és honosítási folyamatát, és érdekelnek az Airesis weboldal fejlesztései, hogy az minél egyszerűbb és intuitívabb felhasználói felület legyen az Interneten! Van egy nagy hibám, antidemokratikus vagyok, de jól megvagyok itt, mint kivétel, ami megerősíti a szabályt! A csoport tagjaival családias a hangulat, néha még több is, és tudom, hogy számíthatok rájuk, mint igaz barátokra.

Kommunikációs terület

Curini simone

Simone Curini

A projekt terjesztése és kapcsolatfelvétel találkozón

42 éves vagyok, és körülbelül 13 önkéntessel veszek részt az úgynevezett "Öt csillag mozgalom" politikai és társadalmi mozgalomban, Firenzében. Közgazdasági és üzleti (péncügyi piacok) tanulmányokat folytattam, amikor rájöttem kinek (vagy minek) lennem ahhoz, hogy tisztelni tudjam a tanulmányaim, és inkább a megszokást pártoltam. Antikvárius vagyok, és a szabadidőt, melyet ez a munka biztosít nekem, arra használtam, hogy tökéletesítsem néhány programozási nyelvtudásom, mint például PHP és Java. 2010-ben részt vettem Nicola-val az Agora 2.0 - Airesis logika tanulmányában, virtuális terek létrehozásában, melyek helyt adtak különböző programozók összehasonlításában, és végül a prezentációjában és promóciójában. Jelenleg Ruby nyelven tanulok programozni, ami a 8 éves kislányom mellett gyönyörű kihívást jelent. A reményem életet adni egy álomnak, melyben az emberek politizálnak emberekért, hogy a legtöbb lehetőséget adja a közös, súlyozott és értékelt megoldásoknak.

Chiara gianferrari

Chiara Gianferrari

Title

Content Html
Matteo martini

Matteo Martini

Title

Content Html

Teszt terület

Mion carlo
Carlo Mionon Google+

Carlo Mion

Tesztelő és fejlesztő

Trentoi Egyetem egyik hallgatója vagyok. Már fiatal koromban szenvedélyem volt a számítógép-tudomány, így kezdtem egyetemi tanulmányaimat annak érdekében, hogy tovább mélyíthessem tudásom eme tudományban. Ez azért érdekes számomra, mert forradalmasította az életünket, és folyamatosan, napról napra fejlődik tovább. A középiskolai éveim alatt tanultam, hogy néhány értelmiségi elképzelt egy demokráciát, melyben lehetséges közös döntéseket hozni ugyanazon polgálrok részvételével. Úgy gondolom, hogy az Airesis képes ezt megvalósítani, így segítek szabadidőmben a fejlesztésében. A tesztelői csoport tagja vagyok, mely célja az Airesis megfelelő működésének ellenőrzése. Tesztelem a platform legújabb fejlesztéseit, mielőtt a nyilvánosság elé tárnák. Ugyan akkor a soknyelvűsítő csapatot is erősítem, a forráskódban lévő szövegeket és szavakat felkészítem arra, hogy azok könnyen lefordíthatóak legyenek más nyelvekre. Miközben ezt csinálom, jobban megismerem a Ruby programnyelvet, és úgy hiszem, hogy ez nagyban segíti majd későbbi karrierem.

Zanellato luca

Luca Zanellato

Tesztelő és elemző

47 éves elektronikai szakember vagyok. Mint állampolgár, azon gondolkoztam, hogyan lehetne más módja is a politikának, vagy úgy általánosságban, a másokkal való együttműködésnek. Ahogy eljutottam a közvetlen és részvételi demokrácia kérdésköréhez, felfedeztem az internetben és az e-demokráciában rejlő lehetőségeket. Úgy gondolom, ezekből kiindulva lehetővé válik egy újfajta együttműködés kidolgozása, ami nem korlátozódik politikai síkra és közügyek kezelésére, hanem további általánosabb problémák megoldására is lehetőséget ad párpeszédek és közösségek eszmecseréi révén, legyenek azok akár hatalmasak és szövevényesek. Ez a csoport lehetőséget adott nekem, hogy közreműködjek abban, amiben hiszek, hogy ez lesz a szociabilitás egyik következő mérföldkőve.

A projekten dolgozó többi önkéntes

Chiara Gianferrari, Fabio Ceccarelli, Fabio Palmieri, Giovani Spagnolo, Laura Maccioni, Luca Zanellato, Pietro Speroni di Fenizio

Közreműködők

Szabadidejüket áldozták a projektre (betűrendben):

Alessandro Socciarello, Andrea Papini, Aramis amantini, Danilo Mezgec, Enrico Mengotti, Fabio Alemagna, Fabrizio Traboni, Fatima Foudal, Francesco Ercavalierenero,Gabriella Creti, Gianmarco Barel, Heba Saied, Marco Zordan, Mauro Sasso, Matteo Martini, Massimo Pagani, Michelangelo Marchesi, Pietro Polimeri, Riccardo Leone, Rui Martins, Simone D'Errico, Veit Ladurner...

Külön köszönet:

 • Thanks 1 Html
 • Thanks 2
 • Thanks 3
 • Thanks 4
 • Thanks 5 Html
 • Thanks 6 Html
 • Thanks 7 Html
 • Thanks 8 Html
 • HomePage Design by Styleshout
 • Many thanks to GetSentry which offers us a free plan.
 • All Geographical informations are provided for free by geonames.org.
Getsentry
Europe
America
Asia
Africa
Oceania
 • Europe
 • France
 • Hungary
 • Italy
 • Deutschland
 • România
 • España
 • Portugal
 • Greece
 • United Kingdom
 • Ireland
 • Serbia (Cyrillic)
 • Serbia (Latin)
 • Serbo-Croatian
 • Bosnian
 • Montenegrin (Latin)
 • Russia
 • USA
 • Brasil
 • Ecuador
 • Chile
 • Argentina
 • Indonesia
 • 中国
 • South Africa
 • Australia
 • New Zealand
×
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more